AMK Permatang Pauh

Kalau takut dilanggar kereta.. jangan berumah ditepi jalan!!!

40 hari ceramah bongkar konspirasi UMNO ‘hapuskan’ Anwar

Posted by amkpermatangpauh on December 25, 2009

IPOH – Isu salahguna kuasa dan konspirasi terancang UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang membunuh karier politik Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dibongkarkan oleh Angkatan Muda Keadilan (AMK) Perak dalam siri ceramah 40 hari di seluruh negeri termasuk 10 parlimen di Perak.

Ketua AMKnya, Abdul Yunus Jamhari berkata, program di Perak akan bermula 24 Disember di Parlimen Sungai Siput dan berakhir di Parlimen Gerik pada hari yang sama.

Menurutnya, penceramah yang diundang adalah terdiri daripada Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN), Mustaffa Kamil Ayob bersama beberapa pimpinan pemuda Pakatan Rakyat dari Pas dan Sosialis DAP.

“Penceramah peringkat pusat pula adalah Ketua AMK Malaysia, Shamsul Iskandar Mohd Akin, Fariz Musa, Khairul Anuar dan Amirudin Shari di samping lapan penceramah dari AMK Perak antaranya, Chan Ming Kai, Kesavan dan Chan Lih Kang” katanya kepada pemberita dalam sidang akhbar di pejabat PKR di sini, kelmarin.

Beliau berkata, program ini diadakan secara terbuka telah mendapat kelulusan permit dari pihak berkuasa untuk mengadakan ceramah berkenaan.

“AMK mohon kerjasama pasukan keselamatan agar dapat memberikan ruang supaya AMK Perak dapat melaksanakan program ini dengan berjaya serta berharap pihak polis bersikap profesional sama seperti UMNOdan BN buat ceramah dan perhimpunan.”

“Kita juga bersedia menempuh sebarang risiko sekiranya ada cubaan untuk menggagalkan program kita,”katanya lagi.

Dalam perkembangan sama, Naib Pengerusi Keadilan Negeri, Madzi Hasan berkata, program ini lebih memfokuskan kepada golongan muda untuk menjelaskan konspirasi itu yang berlaku 10 tahun lalu.

“Program AMK ini amat sesuai kerana kita melihat generasi muda kini dalam lingkungan 20 hingga 25 tahun, mereka sebenarnya tidak tahu sejarah konspirasi pertama kerana ketika itu usia mereka dalam 10 hingga 15 tahun.

“Kita berharap supaya program ini akan menimbulkan kegentaran terhadap pihak yang merancang konspirasi ini serta menunjukkan menunjukkan sokongan terhadap Datuk Seri Anwar sebelum perbicaraan 25 Januari tahun depan,”tegasnya.

Gambar : Yunus (tengah) bersama Madzi (kanan) dan Chan Ming Kai (kiri)

FreeMalaysiaToday

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: